Versenyek

2022. május 1. Megyei Finomszerlékes Horgász Csapatbajnokság és Egyéni horgászviadal

Tisztelt Versenyfelelős Horgásztárs!

Értesítem, hogy a Megyei Finomszerelékes Horgász Csapatbajnokság és Egyéni horgászviadal 2022. május 1-én vasárnap a A Dunamenti Sporthorgász Egyesület taván a Dunakeszi kavicsbányatavon kerül megrendezésre.

Horgászegyesületek est Megyei Szövetségéhez tartozó tagegyesületek egy 4 fős csapatot, valamint egyéni viadalra több főt nevezhetnek az alábbi kategóriánként.

 • Női
 • U19 (ifjúsági)
 • U15 (Gyermek)

Ha a pálya befogadóképességét meghaladó számú nevezés érkezik, akkor a Viadalt más időpontban rendezzük meg, ebben az esetben minden érintett egyesületet értesítünk.

Információ és megközelítés a Dunakeszi Kavicsbányatóról az alábbi linken elérhető:

https://dunakeszi-kavicsbanyato.hu/

Nevezni 2022.04.25-ig írásban a hepesz@hepesz.hu e-mail címére lehet.

A határidőn túl érkezett nevezéseket nem fogadjuk el.

A versenyen kizárólag olyan horgászok vehetnek részt, akik a 2022. évre a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetséghez tartozó valamely horgász egyesületnek tagja, és azt a helyszínen történő regisztrációkor a horgászengedélyével igazolni is tudja.

Csapatverseny

A csapatok tagjai négy szektorban versenyeznek az előzetesen kihúzott rajtszámok által meghatározott helyeken. A helyezéseket szektoronként állapítjuk meg, a szektorhelyezésekből áll össze a csapat eredménye.

A verseny menete:

06.30 – 07.00 gyülekező, regisztráció

07.00 megnyitó, szabályismertetés

07.30 sorsolás

08.00 rajthelyek elfoglalása

09.50 alapozó etetés megkezdése

10.00-14.00 verseny

14.00-tól mérlegelés

15.00-tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

Díjazás:

Az első három csapat tagjai kupát kapnak

Versenyszabályzat a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetség 2022 évi Megyei Horgászcsapat Bajnokságára:

 • A halakat kizárólag keretes versenyszákban lehet tárolmi, ami minimális hossza 3m.
 • Egy haltartóban maximum 15kg halat lehet tárolni, de több haltartó is használható. Ha több hal gyűlt össze, akkor a forduló közben is tudunk halat mérni.

Minden versenyző 1 horgászbottal horgászhat, melyen kizárólag úszós felszerelés lehet egyetlen egyágú horoggal. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat.

Horgászni kizárólag a horogra felszúrt természetes csalival lehet. Hajszálelőke, csalitüske és szilikon karika használata tilos. Pelet, boilie és paszta nem használható.

Etetni kizárólag kézzel, csúzlival és kupakos topsettel lehet. Az alapozó etetés idején (a verseny kezdete előtti 10 percben) lehetőség van két kezes gombócokkal etetni. A verseny kezdete után már csak egykezes etető gombócokkkal (csak egykézzel, más segítség nélkül gyúrt) szabad etetni. Etetni kizárólag etetőanyaggal, magvakkal és élő anyaggal (csontkukac, giliszta, szúnyoglárva…) lehet. Pelet és boilie használata tilos.

A verseny során a versenyzők maximálisan 20 liter (U15 kategóriában 17 liter) bekevert, áttört etetőanyagot és 2,5 liter élő anyagot használhat fel, melyből a szúnyoglárva mennyisége nem haladhatja meg a 0,5 litert, ezen felül a horogra szánt tűzőszúnyog mennyisége a 0,1 litert. Az etetőanyagot és a csalit az alapozó etetés kezdetéig lehet a horgászhelyre bevinni, a verseny alatt már csak a horgászhelyen lévő csalik használhatók.

Az ifjúsági versenyzőknek az etetés megkezdéséig a horgászfelszerelés összeállításában, etetőanyag keverésben segítség nyújtható, azt követően kizárólag csak szóbeli segítségnyújtás engedélyezett. Felnőtt versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.

A verseny során kifogott halat kizárólag megfelelő karikás verseny haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem számít az eredménybe. A szektoreredmények a fogott súly alapján dőlnek el.

A nem szabályozott kérdésekben a hivatalos finomszerelékes országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak.
https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/679-finomszerelekes-versenyszabalyzat-fszvsz210212

Egyéni ifjúsági és női horgászviadal

A viadal három részből áll, az egyes részeket külön értékeljük. Az adott részfeladatok helyezését összeadva alapján hírdetünk végső győztest. A részfeladatok az alábbiak lesznek:

 • Tesztlap
 • Célbadobás
 • Horgászverseny

Az U15, U19 és női kategóriákban induló versenyzőket kategóriánként külön szektorokban horgásznak és kerülnek értékelésre. A viadalon induló versenyzők a csapatversenyben nem lesznek értékelve.

A horgászverseny szabályai a csapatverseny szabályaival megegyezik.

A verseny menete:

06.30 – 07.00 gyülekező, regisztráció

07.00 megnyitó, szabályismertetés

07.30 sorsolás

08.00 Tesztlap kitöltés

08.30 Célbadobás

09.30 rajthelyek elfoglalása

10.50 alapozó etetés megkezdése

11.00-14.00 verseny

14.00-tól mérlegelés

15.00-tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

Díjazás:

 • Az U15, U19 és női kategóriák első három versenyzője kap kupát.

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

2022. május 8. Megyei Egyéni Method Horgászverseny

Tisztelt Versenyfelelős Horgásztárs!

Értesítem, hogy 2022. május 8-án Megyei Egyéni Method Horgászversenyt rendezünk Örbottyáni Barátság Horgász Egyesület taván.

A versenyen minden olyan horgász nevezhet, aki a Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetségéhez tartozó valamelyik tagegyesület tagja. A nevezési díj 3000Ft, amit a helyszínen kell befizetni. Nevezés esetén külön ifjúsági kategóriában indítunk versenyt.

Nevezni 2022.05.03-ig az FCMS.hu oldalon lehet. Az első 70 fő nevezését tudjuk elfogadni.
https://www.fcms.hu/hu/jelentkezes/550969

A verseny két fordulós lesz, a szektor helyezések alapján állípítjuk meg a végső sorrendet.
A húzás mindkét fordulóra az FCMS felületén, random generátorral történik.

Információ az Őrbottyáni Horgásztóról

https://baratsaghe.ewk.hu/

 Megközelítése:

https://goo.gl/maps/KQbgKT6w2rjpMR2R6

A verseny menete:

06.00 – 06.25 gyülekező, regisztráció (a halőrháznál a gát csomádi oldalán)

06.30 megnyitó, szabályismertetés, sorsolás

 1. forduló

07.00 rajthelyek elfoglalása

07.50 alapozó etetés (nehézetetés) megkezdése

8.00-12.00 verseny

12.00 mérlegelés

12.00-tól ebéd a rajthelyeken

 1. forduló

13.00 rajthelyek elfoglalása

13.50 alapozó etetés (nehézetetés) megkezdése

14.00-18.00 verseny

18.00 mérlegelés

19:00 eredményhírdetés a halőrháznál

Díjazás:

 • Az egyéni első három helyezett kupát kap

Versenyszabályzat a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetség 2022 évi Megyei Egyéni Method Horgászversenyére:

A versenyzők egy időben csak 1 horoggal szerelt method szereléket használhatnak. A szereléknek az alábbiaknak kell megfelelnie:

 • A verseny kezdete előtti 10 percben kizárólag horog nélküli kosárral szerelt szerelék használható alapozó etetés céljából.
 • Az alapozó etetéshez és a későbbi ráetetéshez engedélyezett az úgynevezett “open-end” tehát alul-felül nyitott feeder kosár, bordás kosár, horgászni azonban csak „method” kosárral szabad (pellet, flat, töltögetős). A kézzel történő etetés valamint minden segédeszköz, csúzli, parittya, rakéta stb. használata egyaránt tilos.
 • A horgászat során megengedett kosárfajták: töltögetős (flat) method kosár, hibrid és pellet kosár. A kosarak töltőszerszámmal és kézzel egyaránt tölthetők, de a kosár az etetőanyaggal nem fedhető be. Tilos az in-line open end (mindkét végükön nyitott) kosarak és a bordás kosár használata. A horog előke etetőanyagba tömése megengedett. Csak method-feeder technika használható, tehát az etetőanyagot (vagy földet, pelletet, stb.) tartalmazó kosáron keresztül kell futnia a főzsinórnak, a kosarat felül nem lehet megütköztetni.
 • A megengedett legnagyobb horogméret 10-es, a horog öblének átmérője 7 mm. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható. A horgászathoz kizárólag szakáll nélküli (barbless) horgok használhatók!
 • A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet.
 • A horogelőke csak monofil (normál áttetsző vagy színes damilból, vagy fluorocarbon) zsinórból készülhet, de a csalitüskét lehet egy kis fonott zsinórdarabra kötni. Fonott zsinór főzsinórnak, dobóelőkének, valamint előkének sem használható! Kivételt képez az etetőbot, melyen lehet fonott dobóelőkét (hossza max. 10 méter) használni.
 • A horogra a csali hajszálelőkével, illetve közvetlenül a horogra tűzve használható. A hajszálelőkén felkínált csalik teljes mérete nem haladhatják meg a szabályban foglalt 12 mm-t.

A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat. Az előkészített botok nem lehetnek előre felcsalizva, a kosarak pedig nem lehetnek előre etetőanyaggal töltve. Halfogás esetén csak akkor dobhat be a másik bottal, ha a megfogott hal már a haltartóba került.

Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. A felhasználható élőanyag mennyisége összesen 1/8-os 125 ml (csonti, tűzőszúnyog, giliszta, báb), amit csak csalizni lehet használni.  A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 11 illetve 12 mm.

Szilikon csalik, gumi csali imitációk használata tilos!

Egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A csalik (minibojlik, dumbelek, waftersek, csalizó pelletek etc.) mennyisége nincsen korlátozva. Az aromák száma (spray, dip, cseppentős fiolában) nincsen korlátozva. 

A versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.

A verseny során kifogott halat kizárólag megfelelő méretű karikás verseny haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem számít az eredménybe. A szektoreredmények a fogott súly alapján dőlnek el.
A pontybölcső vagy matrac használata kötelező, ha a halat leteszi a versenyző a földre.
Egy haltartóba maximum 20kg hal tárolható. Kerek haltartóként legalább 40 cm átmérőjű, szögletes haltartó esetében legalább 50 cm átlójú és 3 méter hosszú, aprólyukú szákot kell használni. A haltartót a lehetséges legnagyobb hosszában kell a vízbe helyezni.

A nem szabályozott kérdésekben a hivatalos feeder országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak.
https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/677-method-feeder-versenyszabalyzat-mfvsz210212

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

2022. július 3. Megyei Feeder Horgász Csapatbajnokság

Tisztelt Versenyfelelős Horgásztárs!

Értesítem, hogy a Megyei Finomszerelékes Feeder Horgász Csapatbajnokság 2022. július 3-án vasárnap a Örbottyáni Barátság Horgász Egyesület kerül megrendezésre.

Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetségéhez tartozó tagegyesületek egy 4 fős csapatot nevezhetnek.

Nevezni 2022.06.23-ig írásban a hepesz@hepesz.hu e-mail címére lehet.

A határidőn túl érkezett nevezéseket nem fogadjuk el.

A versenyen kizárólag olyan horgászok vehetnek részt, akik a 2022. évre a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetséghez tartozó valamely horgász egyesületnek tagja, és azt a helyszínen történő regisztrációkor a horgászengedélyével igazolni is tudja.

A csapatok tagjai négy szektorban versenyeznek az előzetesen kihúzott rajtszámok által meghatározott helyeken. A helyezéseket szektoronként állapítjuk meg, a szektorhelyezésekből áll össze a csapat eredménye.

Információ az Őrbottyáni Horgásztóról

https://baratsaghe.ewk.hu/

Megközelítése:

https://goo.gl/maps/KQbgKT6w2rjpMR2R6

A verseny menete:

06.30 – 06.45 gyülekező, regisztráció (a halőrháznál a gát csomádi oldalán)

07.00 megnyitó, szabályismertetés

07.15 sorsolás

07.45 rajthelyek elfoglalása

08.50 alapozó etetés megkezdése

9.00-14.00 verseny

14.00-tól mérlegelés

15.00-tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

Díjazás:

 • Az első három csapat tagjai kupát kapnak

Versenyszabályzat a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetség 2022 évi Megyei Feeder Horgászcsapat Bajnokságára:

A versenyzők egy időben csak 1 horoggal szerelt finomszerelékes feeder szereléket használhatnak. A szereléknek az alábbiaknak kell megfelelnie:

 • Az etetőkosár csak open end (mindkét végén nyitott) lehet, menynek maximális mérete 5cm x 7cm
  • ettől eltérő formájú kosár (csepp, lapos, method, bordás, stb.) használata tilos
 • A kosár oldalrögzítéses kell legyen
  • in-line (belső vezetéses) kosár használata tilos
 • A feederkosárnak vagy az azt rögzítő bármilyen eszköznek a főzsinór teljes hosszában szabadon kell csúsznia
  • Fix szerelék vagy egy adott korlátozó pontig csúszó szerelék sem használható
 • A horogelőke minimális hossza 50cm, és ez a hossz a zsinórhoz hajtott kosár aljától mérendő.

A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat. Az előkészített botok nem lehetnek előre felcsalizva, a kosarak pedig nem lehetnek előre etetőanyaggal töltve. Halfogás esetén csak akkor dobhat be a másik bottal, ha a megfogott hal már a haltartóba került.

Horgászni kizárólag a horogra felszúrt természetes csalival lehet. Hajszálelőke, csalitüske és szilikon karika használata tilos. Pellet, bojli és paszta nem használható.

Az alapozó időszak valamint verseny ideje alatt etetni kizárólag feederkosárral szabad, a kézzel történő etetés valamint minden segédeszköz, csúzli, parittya, rakéta stb. használata egyaránt tilos.

Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, pellet vagy gyurma illetve műcsali nem használható. A verseny során a versenyzők maximálisan 12 liter bekevert, áttört etetőanyagot és 2,5 liter élő anyagot használhat fel, melyből a szúnyoglárva mennyisége nem haladhatja meg a 0,5 litert, ezen felül a horogra szánt tűzőszúnyog mennyisége a 0,1 litert. Az etetőanyagot és a csalit az alapozó etetés kezdetéig lehet a horgászhelyre bevinni, a verseny alatt már csak a horgászhelyen lévő csalik használhatók.

A versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.

A verseny során kifogott halat kizárólag megfelelő méretű karikás verseny haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem számít az eredménybe. A szektoreredmények a fogott súly alapján dőlnek el.

A nem szabályozott kérdésekben a hivatalos feeder országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak.
https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/63-versenyszabalyzatok/675-feeder-versenyszabalyzat-fvsz210212

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

Egyéni ifjúsági és női horgászviadal 2022. július 3

Tisztelt Versenyfelelős Horgásztárs!

Értesítem, hogy az Egyéni ifjúsági és női horgászviadal 2022. július 3-án vasárnap az Őrbottyáni Barátság Horgász Egyesület horgásztaván kerül megrendezésre.

Nevezni 2022.06.27-ig írásban a hepesz@hepesz.hu e-mail címére lehet.

A határidőn túl érkezett nevezéseket nem fogadjuk el.

A versenyen kizárólag olyan horgászok vehetnek részt, akik a 2022. évre a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetséghez tartozó valamely horgász egyesületnek tagja, és azt a helyszínen történő regisztrációkor a horgászengedélyével igazolni is tudja.

Információ az Őrbottyáni Horgásztóról

https://baratsaghe.ewk.hu/

Megközelítése:

https://goo.gl/maps/KQbgKT6w2rjpMR2R6

A viadal három részből áll, az egyes részeket külön értékeljük. Az adott részfeladatok helyezését összeadva alapján hirdetünk végső győztest. A részfeladatok az alábbiak lesznek:

 • Tesztlap
 • Célbadobás
 • Horgászverseny

Az U15, U19 és női kategóriákban induló versenyzőket kategóriánként külön szektorokban horgásznak és kerülnek értékelésre. A viadalon induló versenyzők a csapatversenyben nem lesznek értékelve.

A verseny menete:

06.30 – 07.00 gyülekező, regisztráció

07.00 megnyitó, szabályismertetés

07.30 sorsolás

08.00 Tesztlap kitöltés

08.30 Célbadobás

09.30 rajthelyek elfoglalása

10.50 alapozó etetés megkezdése

11.00-14.00 verseny

14.00-tól mérlegelés

15.00-tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

Díjazás:

 • Az U15, U19 és női kategóriák első három versenyzője kap kupát.
 • A viadal első helyezettje – az utazási költségeinek kivételével – díjmentesen, teljes ellátással (szállás, étkezés) vehet részt a MOHOSZ 2022. évi 44. Országos Ifjúsági Horgásztáborában, ami egyben az Ifjúsági horgászviadalok döntője is, mely 2022.07.31-2022.08.05. között kerül megrendezésre Zalaegerszeg Gébárti-tavon.

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!