Vizsgatájékoztató

Tisztelt horgászvizsgára jelentkező!

A vizsga előtti egy órában a vizsgázók felkészítésen tudnak részt venni, szeretettel várjuk a helyszínen, Horgászegyesületek Pest megyei Szövetsége Vizsgabizottság, 2310 Szigetszentmiklós, Május 1. sétány 9.szám, ahol az állami jegyet is ki tudják váltani a sikeres vizsga után.  A regisztrációban, a saját profil létrehozásában, valamint a horgaszjegy.hu  online felület használatában segítséget nyújtanak Munkatársaink.

        A horgászvizsgára a horgaszjegy.hu oldalon a saját HORINFO profilba belépve lehet jelentkezni. Személyesen vagy telefonon csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik nem rendelkeznek internettel, számítógépes ismeretekkel.
Kérem, mielőtt horgászvizsgára jelentkeznének, olvassák el az alábbi tájékoztatót.
A horgászvizsgára minden, a jelentkezés napján 10. életévét betöltött cselekvőképes személy jelentkezhet. Amennyiben a jelentkező személy a vizsgára jelentkezés napján még nem töltötte be a 15. életévét, abban az esetben a vizsga megkezdése előtt köteles bemutatni a vizsgabizottságnak a törvényes képviselő által – a horgászvizsgán történő részvételhez – adott hozzájárulást.

A vizsgára történő jelentkezés menete.

Első lépésként szükséges regisztrálni, és egy saját profilt létrehozni a horgaszjegy.hu online felületen.
Regisztráció után a horgász saját profiljába belépve a „Tagságok és engedélyek” menüponton belül, a „vizsgák” fülre kattintva tud jelentkezni a vizsgára.
Mivel a vizsga személyes részvételhez kötött, lehetőség van választani az időpontok és a helyszínek közül az „időpontfoglalás” gombra kattintva. Ha kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, a „jelentkezés” gombbal tudjuk azt véglegesíteni.

Jelentkezni legkésőbb a kiválasztott vizsgaidőpont napját megelőző nap éjfélig lehet. Amennyiben mégsem tud részt venni az adott vizsgán, a jelentkezését a „lejelentkezés” gombra kattintással tudja törölni, szintén a vizsga időpontját megelőző nap éjfélig. Kérjük, ezt mindenképpen tegye meg, ha nem tud eljönni a vizsgára, mert a vizsgáztató szervezetnek az előkészületekhez fontos információ az adott időpontban várható résztvevők száma.

 A horgászvizsga kérdései a NÉBIH által összeállított „Horgászvizsgára való felkészülést segítő tankönyvben” szereplő ismeretanyagból kerülnek összeállításra, melyet a horgaszjegy.hu oldalon  a vizsgázó saját profiljába lépve, a „tananyagok” gombra kattintva tud letölteni. A kérdések elsősorban a horgászatra vonatkozó törvényi előírásokra, horgászati szabályokra, fajlagos tilalmakra, méretkorlátozásokra, természetvédelemre vonatkoznak. Fontos része a vizsgának a halfajok ismerete, azok képekről történő felimerése.
Felkészültségét ellenőrizheti a saját profilján belül található próbateszten, a gyakorlás gombra kattintva.

A Horgászvizsga menete.

A vizsga személyes részvételhez kötött, de a papíralapú írásbeli vizsgát 2021-től felváltja az online teszt. A teszt a horgász által kiválasztott helyszínen és időpontban a vizsgaszervező által biztosított elektronikus eszközön, vagy vizsgázó saját okostelefonján, tabletjén vagy laptopján is megtörténhet, amennyiben az megfelel a rendszer feltételeinek (pl. a kijelző nagysága).

Az online teszt 45 db feleletválasztós kérdésből áll – 30 szakmai/jogszabályi vonatkozású, és 15 halfaj felismerés tilalmi időkkel és méretkorlátozásokkal – melyet a rendszer egy 140 kérdésbő álló, előre összeállított kérdéssorból véletlenszerűen generál. A 45 kérdésből 30-ra szükséges helyesen válaszolni a sikeres vizsgához, amelyet a teszt végén azonnal megjelenít a rendszer. A bizonyítvány feltöltésre kerül a vizsgázó online profiljába, de kérésére a vizsgabiztos ki is nyomtatja.

Kérdés esetén érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet, email: hepesz@hepesz.hu

Iroda telefonszáma: 24 /366-768

Mobil: +36/70-373-2181